YouTube öppnar upp certifieringsprogram för hälsorelaterat innehåll

läkare skriver på laptop med stetoskop brevid på bordet
Photo by National Cancer Institute on Unsplash

YouTube tillkännagav idag att läkare, sjuksköterskor och terapeuter som producerar hälsorelaterat innehåll kommer att kunna certifiera sitt material .

Förra året introducerade YouTube en etikett som markerade att informationen på kanalen kommer från certifierad vårdpersonal. Dessutom visade videos från dessa godkända kanaler i en ny karusell som heter ”Från hälsokällor” och hamnar överst i sökresultaten. Även om dessa funktioner var tillgängliga för utvalda institutioner som utbildningsinstitutioner, folkhälsoavdelningar, sjukhus och statliga enheter vid lanseringen, utökar YouTube nu programmet.

YouTube följer riktlinjer som är fastställda av Council of Medical Specialty Societies, National Academy of Medicine och Världshälsoorganisationen för att bygga ett ramverk kring trovärdiga källor för hälsorelaterat innehåll på plattformen.

Alla institutioner och kreatörer av hälsorelaterat material måste följa dessa regler när de lägger upp videos på YouTube. Streamingplattformen har ställt upp ett gäng krav för kreatörer som ansöker om certifieringen; de ska i första hand ha innehåll kopplat till hälsa på kanalen, de måste ha mer än 2 000 visningstimmar av offentliga videor under de senaste 12 månaderna, och de måste intyga att avsändaren är en legitimerad läkare, sjuksköterska eller terapeut.

YouTube kommer att granska kanalen mot dessa riktlinjer och även kontrollera med myndigheter för att verifiera att sökande har en giltig medicinsk licens. När kanalerna har godkänts kommer de att få en speciell etikett som markerar dem som ”licensierad sjukvårdspersonal”.

Via TechCrunch.