Webbutveckling
& teknik

Från vision till verklighet

Valet av digital partner är avgörande för att lyckas med sina digitala initiativ. Hos Bazooka hittar du teknisk expertis och ett proaktivt partnerskap som sträcker sig bortom att möta era behov här och nu – vi vill vara med och transformera er verksamhet med digitala produkter.

Vi har kompetenser inom bland annat webbutveckling, CMS-lösningar, systemutveckling och drift. Oavsett om du behöver kommunikativ webb, smarta appar eller verksamhetskritiska system har vi verktygen och erfarenheten att hjälpa er.

Teknisk strategi som gynnar affärsmålen

Vi är måna om att vara en långsiktig partner åt våra kunder, och arbeta för era långsiktiga strategier – så att varje litet steg vi tar tar oss i rätt riktning. Det kan handla om att formulera konkreta mål, att göra rätt teknikval, att designa en flexibel data- och systemarkitektur och att säkerställa möjligheten för integrationer.

Det är viktigt för oss att våra kunders satsningar ger avsedd effekt. Vi hjälper er att omvandla era affärsmål till konkreta delmål och mätpunkter i vårt tekniska arbete – oavsett om det gäller marknadsföring, försäljning eller något annat.

Personer i grupp i en kontorsmiljö

Användarcentrerad webbutveckling

För oss är slutanvändarens upplevelse central, och vi låter alltid användarens behov styra våra vägval, även inom teknik. För att nå ut brett, och för att möta formella krav, måste digitala produkter vara tillgängliga och hålla hög kvalitet i användarupplevelsen. Vi tillämpar därför best practice inom områden som web accessibility, SEO och prestanda, och gör också externa granskningar för att säkerställa att kraven uppfylls.

Våra utvecklare har olika specialkompetenser inom bland annat tillgänglighet, gränssnittsutveckling, systemutveckling och mjukvaruarkitektur. Vi är uppdelade i mindre, engagerade team, med expertis på olika plattformar och lösningar vilket gör att vi kan möta just dina behov, oavsett tekniska krav som kan finnas.
Vår förmåga att kombinera djup teknisk kunskap med innovativ problemlösning gör oss väl rustade att utveckla dynamiska, robusta och skalbara webblösningar.

Vi behärskar en lång rad programmeringsspråk och ramverk, exempelvis:

 • PHP, Laravel
 • .Net/C#
 • JavaScript, TypeScript
 • Node.js
 • Next.js, React
 • Vue.js

Flexibla CMS för varje behov

Vi är experter på att ta fram flexibla och användarvänliga CMS-lösningar. Med en väl genomtänkt innehållsstruktur gör vi det smidigt för webbredaktören att publicera innehållet i olika sammanhang och kanaler. Vi kan göra en automatisk migrering av innehållet i er gamla plattform för att undvika onödigt manuellt arbete.

Vi väljer den plattform som passar organisationen och det aktuella projektet bäst – molnbaserat eller on-premise, open source eller proprietärt, headless eller traditionellt CMS. Några exempel:

 • WordPress
 • Umbraco
 • Optimizely (Episerver)
  – Bazooka är officiell partner
 • Contentful
 • Dato
 • Directus

Systemutveckling och skräddarsydda appar

Vi bygger skräddarsydda applikationer och skalbara system, såsom sökbara informationsdatabaser, digitala B2B/B2C-tjänster, AI-integrationer och andra produkter som kräver en mer unik lösning. Även här väljer vi plattformar och verktyg baserat på de aktuella behoven, exempelvis:

 • PHP, .Net, Node.js
 • Databaser som MySQL, SQL Server, PostgreSQL, Redis
 • Sökmotorer såsom ElasticSearch, Typesense, Solr
 • Cloudplattformar såsom AWS och Azure
 • AI-lösningar
 • Betalsystem
 • Säkerhetslösningar såsom BankID

Bazooka är inte knuten till någon viss leverantör eller teknikplattform, utan vi väljer ihop med er de teknikplattformar som bäst uppfyller era krav och behov. Vi arbetar både med open source och Linux och med Microsoft-plattformar – eller med en blandning. Med vår samlade erfarenhet har vi en stor verktygslåda att utgå ifrån och väljer lösningar som vi vet fungerar.

Systemintegrationer och off the shelf-produkter

I de fall där det finns en bra off the shelf-produkt som uppfyller era krav drar vi gärna nytta av det istället för att lägga onödiga resurser på att bygga något som redan finns. Vi skapar då en integrerad lösning med ett konsekvent gränssnitt, för att inte tumma på användarupplevelsen eller varumärket.

Vi samarbetar också med våra kunders IT-leverantörer för att skapa sömlösa integrationer med viktiga affärssystem. På så sätt arbetar vi för er digitala transformation och ert digitala verksamhetsstöd, på kort och lång sikt.

Händer som programmerar på en laptop. Bazooka digitalbyrå

Agila arbetsprocesser för högsta kvalitet och långsiktighet

Agila arbetsprocesser är basen i vårt dagliga arbete, och med en etablerad rutin för utvecklingsarbetet som är anpassat för projektet nås en hög kvalitet med lång livslängd.

Våra utvecklare jobbar alltid nära de andra funktionerna i teamet (strategi, design, SEO, UX och projektledning) för att skapa en sömlös och effektiv produktion. 

För att minimera teknisk skuld i projekten och för att leverera den höga kvalitet som förväntas av oss, utgår vi från olika etablerade branschstandarder och praxis, exempelvis: strukturerade och automatiserade byggsystem, code reviews, automatisk testning (t.ex. enhetstester, integrationstester, systemtester), statisk analys, automatiserade deployflöden m.m.

Vidareutveckling och uppdateringar

Arbetet tar inte slut vid lansering. Vi har en holistisk syn på den tekniska lösningen och application lifecycle management. Med tät kommunikation och tydlig separation mellan olika miljöer (såsom produktion, stage, test, etc) kan vi säkert och systematiskt testa och lansera uppdateringar av din plattform. 

Det gäller både vid vidareutveckling av lösningen och vid uppdateringar av CMS:et, plugins, eller andra beroenden som behöver hållas uppdaterade för att bibehålla högsta möjliga säkerhet och tillgänglighet för din produkt.

Modern drift och DevOps för optimal prestanda

I vårt helhetserbjudande får du även tillgång till modern, friktionsfri, och enkel drift av din applikation. Vi arbetar med modern DevOps, där vi har integrerat våra utvecklare och driftspecialister i ett sömlöst och väletablerat arbetssätt. Vi kan erbjuda traditionella VPS-miljöer, eller moderna container-system, och allting kan lagras inom de svenska gränserna.

Vi kan också jobba i er befintliga IT-miljö, på Windows eller Linux, i Kubernetes-kluster eller i molnplattformar som Azure och AWS.
Vid behov kopplar vi samman din webbplattform med bakomliggande system. Exempelvis har vi gjort integrationer mot stora biljettsystem, olika CRM-verktyg och PIM-system. Vi har även erfarenhet att integrera mot populära betalsystem och identifikationssystem (t.ex. BankID).

En kvinna står framför sin dator på Bazooka Digitalbyrå

Varför välja Bazooka som digital partner för webbutveckling & teknik?  

Vi erbjuder en unik kombination av kunskap inom modern webbutveckling, CMS-lösningar och programmeringsspråk som C#/.Net, JavaScript/TypeScript, och PHP. 

Vår bredd av expertis säkerställer att vi kan hantera en mängd olika projekt, från enkla webbplatser till komplexa, skräddarsydda applikationer.

Vi har erfarenhet av att bygga alla möjliga olika sorters applikationer och system, om det så är en hemsida vars primära mål är information, att guida besökare i en installation på ett museum, eller en mobilapplikation för de mest populära enheterna. 

Vi har fått toppbetyg från våra kunder i tävlingen Årets Byrå när det gäller teknisk kompetens, vilket vi är mycket stolta över. Vi har tekniken i blodet och har i över 25 år stött på alla möjliga typer av tekniker och lösningar – så det finns sällan en utmaning som vi inte kan hitta en lösning på.

Vi skapar digitala upplevelser som inte bara fungerar, utan också ger effekt!

  Kontakta oss!

  Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt!


  Genom att klicka på Skicka godkänner du vår integritetspolicy