Vi intervjuar vår kund CancerRehabFonden

Vi ställer några frågor till Pia Watkinson som är generalsekreterare hos vår kära kund CancerRehabFonden. Vi på Bazooka är väldigt stolta över samarbetet och vill därför lyfta det lite extra. Under veckan har vi tillsammans lanserat en insamlingssida för företag där du och ditt företag kan välja att er julgåva går till CancerRehabFonden och deras arbete med att hjälpa cancerdrabbade med rehabilitering.

Julpaketet innehåller gåvobevis, digitalt emblem och bild för sociala medier. Med det kan ditt företag visa era kunder och samarbetspartners att ni stödjer CancerRehabFondens arbete.

Hej Pia! Berätta lite kort om CancerRehabFonden. Varför behövs ni?

–  ”Det är som ett stort svart hål!” Så beskriver en av våra deltagare tiden efter en cancerbehandling. Efter sjukdomstiden känner många oro, ångest, och en rädsla för att drabbas igen. Det är svårt att komma tillbaka till vardagen och arbetslivet. Den offentliga sjukvården har inte resurser att erbjuda rehabilitering till alla cancerdrabbade. 4 av 5 av våra deltagare säger att de aldrig blivit erbjudna rehabilitering av den offentliga vården. Behovet är enormt, vi har 4 sökande till varje plats. För bröstcancerveckor är motsvarande siffra 10 sökande per plats. CancerRehabFonden är till 100% finansierat av gåvomedel, vi har inga statliga bidrag.

Vilken hjälp går det att få via er?

– Vi bekostar rehabveckor på olika orter i Sverige där cancerdrabbade får hjälp att hantera känslor efter den psykiska och fysiska påfrestningen som en cancerbehandling är. Gruppen leds av legitimerad personal och innehåller kostråd, samtal i grupp med psykolog, fysisk aktivitet, yoga och mindfulness. Våra deltagare säger att de genom dessa veckor får vänner för livet och viktiga verktyg för att kunna hantera sitt läkande. ”Man ska inte bara överleva, man ska våga leva också!” sa en av våra deltagare. En annan, ung trebarnsmamma, sa ”rehabveckan var en ögonöppnare för mig, inte minst i rollen som mamma. Den gav mig ett nytt och ljusare sätt att se på livet”.

Hur kan den som vill stödja er?

–  Ju fler som stöttar oss desto fler cancerdrabbade kan vi hjälpa. Man kan bli månadsgivare eller starta en facebook-insamling. Vi har ett 90-konto vilket innebär att Svensk Insamlingskontroll bevakar att vår insamling sköts på ett etiskt sätt och att pengarna går till ändamålet utan oskäliga kostnader.

Kolla gärna in på cancerrehabfonden.se/foretagsjul/ och ge en gåva. Om du vill kan du även skänka pengar via Swish till 900 2064.