Twitter har lanserat NFT-profilbilder

Twitter app på mobil och kaffe
Bild: Nathan Dumlao / Unsplash

I veckan blev Twitter första social media-plattformen att lansera NFT-profilbilder. Det innebär att användare som köpt en NFT kan välja att använda den som sin profilbild på Twitter. De får då en speciell sexkantig profilbild istället för övriga användares runda profilbilder.

För att kunna använda den nya funktionen krävs dock inte bara att du köpt en NFT utan också att du har en Twitter Blue-prenumeration, vilket bara finns tillgängligt i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Du behöver också ha en iOS-enhet, då den nya funktionen endast funkar för iOS.

Många användare (inklusive Elon Musk) har uttryckt irritation över den nya funktionen och menar att de som får sexkantiga profilbilder kommer att känna sig mer berättigade eller bättre än andra användare. Många uttrycker på Twitter att de tycker funktionen är dum eller irriterande och utvecklare har börjat skapa botar som blockerar personer som använder den nya NFT-profilbilden. Flera personer delade också mallar för att skapa en egen sexkantig profilbild till sitt Twitter-konto. Användaren HollanderAdam upptäckte också att det verkar som att vem som helst kan använda funktionen och ladda upp vilken NFT som helst som de har i sin kollektion t.ex en kopia av en egentligen mycket mer exklusiv NFT. Detta är möjligt då det verkar som att Twitter inte säkerställer att NFT:n du laddar upp kommer från ett verifierat projekt när de godkänner den som din profilbild

Twitter är dock inte ensamma om att utveckla sätt för användare att kunna skryta med sina NFTs. Meta meddelade också i förra veckan att de håller på att utveckla funktioner som kommer göra det möjligt för användare att visa upp sina NFTs i profilbilder på Facebook och Instagram.

Via The Next Web

  • Sociala medier