Tonåring har skapat Twitter-bot som följer Elon Musks privatjet

Elonjet tracking app
Skärmdump från @ElonJet på Twitter

19-åriga Jack Sweeney har skapat en Twitter-bot som twittrar varje gång Elon Musks privatjet lyfter eller landar. Kontot kallas ElonJet och har över 204 000 följare. Boten använder flygtrafikdata som är publikt tillgänglig.

I höstas kontaktade Elon Musk tonåringen och bad honom ta ned kontot eftersom det kan innebära en säkerhetsrisk för honom. Musk ska ha erbjudit Sweeney 5 000 dollar för att ta ned kontot. Sweeney kontrade med att han vill ha 50 0000 dollar istället eftersom det skulle hjälpa honom betala för college och kanske även räcka för att köpa en Tesla Model 3. Musk ska ha svarat att han skulle fundera på saken men Sweeney har inte hört något mer från Musk sedan dess.

I höstas sa Sweeney i en intervju med Protocol att han inte var alltför ledsen över att Elon Musk inte svarat honom. Han fick ha en konversation med sin idol och arbetet med boten har lärt honom koda samt lett till ett deltidsjobb på ett företag som heter UberJets. Nu har Sweeney däremot gjort en ny intervju med Business insider där han lyft ämnet igen och säger att han lagt ned mycket arbete på boten och tycker att 5 000 dollar är för lite pengar för att ta bort boten. Sweeney får nog fortsätta vänta på en utbetalning från Musk som sagt att det inte känns rätt att betala för att få Sweeney att stänga ned boten.

Via Engadget

  • Sociala medier