Tinder tar högre avgift för äldre personer

Tinder dejtingapp på mobil
Bild: Unsplash / Mika Baumeister

En rapport från Mozilla och Consumers International visar att Tinder tagit ut en betydligt högre avgift för premiumkonton, så kallade Tinder+ konton, för äldre personer.

För att undersöka prisskillnaderna användes ”mystery shoppers” i USA, Nederländerna, Nya Zeeland, Korea, Indien och Brasilien. Testpersonerna fick registrera konton med Tinder+ och rapportera vad prenumerationen kostade. I samtliga länder förutom Brasilien debiterades användare i åldrarna 30-49 år i genomsnitt 65,3 procent mer än yngre prenumeranter. I Nederländerna och Nya Zeeland debiterades användare 31 olika priser mellan cirka 40 och 240 kr.

Tinder har försvarat skillnaderna i pris med att de gjort det billigare för yngre personer för att de har en mer begränsad budget. Nu säger Tinder att de ska sluta helt med den åldersbaserade prissättningen. De säger också att rapporten från Consumers International är ”djupt bristfällig och innehåller helt falska och upprörande anklagelser”. De har dock inte specificerat vad exakt de anser är falskt eller bristfälligt i rapporten.

Via Engadget

  • Sociala medier