Sydkorea testar AI-driven ansiktsigenkänning för att spåra fall av covid-19

cctv övervakningskamera
Foto: Danny Lines - Unsplash

Sydkorea kommer snart att lansera ett pilotprojekt för att använda AI, ansiktsigenkänning och tusentals övervakningskameror för att se hur människor som är infekterade med coronaviruset har rört sig i samhället.

Det nationellt finansierade projektet ska tas i bruk i januari i Bucheon som är en av landets mest tätbefolkade städer och ligger i utkanten av Seoul.

Systemet använder en AI-algoritm och en teknik för ansiktsigenkänning för att analysera bilder som samlats in av mer än 10 820 övervakningskameror för att spåra en infekterad persons rörelser, alla personer som de har haft nära kontakt med och om de har burit munskydd.

Flera regeringar runt om i världen har testat ny teknik och utökade juridiska befogenheter för att försöka stoppa spridningen av Covid-19. Kina, Ryssland, Indien, Polen och Japan samt flera amerikanska delstater är några av de som har experimenterat med system för ansiktsigenkänning för att spåra Covid-19-patienter.

Det nya spårningssystemet i Sydkorea kommer att kunna spåra upp till tio personer på fem till tio minuter, vilket minskar tiden för manuellt arbete som i vanliga fall tar cirka en halvtimme till en timme att spåra en person.

Läs mer här