Spotify lägger till information om Covid-19 på podcasts som diskuterar ämnet

Spotify logga
Bild: Haithem Ferdi / Unsplash

Det har stormat kring Spotify den senaste veckan. Det hela började med att Joe Rogan intervjuade Dr. Robert Malone i sin populära podcast i december förra året. Dr. Malone har blivit avstängd från Twitter för att han spridit falsk information om Covid-19. I intervjun med Rogan sa Dr. Malone bland annat att människor blivit hypnotiserade till att tro på att vaccin mot Covid-19 har effekt och att sjukhus har ett ekonomiskt incitament till att rapportera att dödsfall är kopplade till Covid-19.

Avsnittet har mötts av starka reaktioner och lett till att Spotify fått mycket kritik för att de inte har en tydlig policy för att moderera desinformation. 270 forskare, hälso- och sjukvårdspersonal skrev ett öppet brev till Spotify där de ber Spotify upprätta en offentlig policy för att moderera desinformation. Neil Young och Joni Mitchell tog också bort sin musik från strömingstjänsten i protest.

Igår meddelade Spotify att de kommer att lägga till innehållsrådgivning på podcastavsnitt som berör diskussioner om Covid-19 för att motverka desinformation på sin plattform. Spotifys VD skriver i uttalandet att kritiken fått dem att förstå att de måste göra mer för att tillgängliggöra vetenskaplig och medicinsk information om pandemin.

Spotify kommer att lägga till länkar som leder till en Covid-19 hub med information om pandemin. Ändringarna ska lanseras de närmsta dagarna.

Via Gizmodo

  • Sociala medier