Snart kan man ta betalt för sina klipp på TikTok

Hand holding a phone with TikTok-logo
Photo by Mourizal Zativa - Unsplash

I ett försök att locka nya användare till sin plattform planerar TikTok nu flera nya funktioner. En av dessa är en typ av betalvägg där TikTok-skapare kommer kunna debitera sina fans $1 eller mer för att kunna se deras videos. 

En annan ny funktion är Creator Fund 2.0 som är en ny version av den ursprungliga Creator Fund som lanserades 2020. Funktionen bygger på att användare med fler än 100 000 följare kommer få betalt i ett försök att behålla dem på plattformen. Enligt källor kan den nya funktionen lanseras redan i mars.

Plattformen vill också utöka antalet användare i den äldre generationen som i dagsläget endast utgör 21% av alla användare. Man hoppas att genom att introducera lite mer professionellt genererat innehåll – videos som är lite mer ”polerade”, ska man kunna locka in fler från denna målgrupp.

TikToks resa till det globala fenomen det är idag har gått otroligt snabbt. Appens användarbas mer än fördubblades mellan 2019 och 2021, från 291,4 miljoner till 655,9 miljoner. I slutet av 2021 hävdade appen att den hade 1 miljard användare varje månad.

Läs mer här

  • Appar
  • Sociala medier