Reddit återupplivar sitt första april-konstexperiment r/Place

Reddit app på mobil

I måndags, meddelade Reddit att de tänker återuppliva sitt populära konstexperiment r/Place. Den kollaborativa upplevelsen kommer att pågå under fyra dagar med start 1 april.

Experimentet lanserades den 1 april 2017 och presenterades som ett stort, vitt pixelrutnät. Användare kunde sedan var 5:e minut placera ut en färgad pixel genom att helt enkelt trycka på den. Projektet drog till sig över en miljon användare som tillsammans skapade ett konstverk med hjälp av runt 16 miljoner pixlar. Det var Josh Wardle, skaparen av ordpusselspelet Wordle, som kom på r/Place.

Alex Le, Reddits vice VD för strategi och speciella projekt, meddelar i ett blogginlägg att det förra experimentet visade hur väl människor samarbetar online, samt hur kreativa Redditanvändare är. Tanken bakom återinförandet är att visa magin bakom online -gemenskap, -konversationer och -samarbeten, säger han.

Om du vill delta kan du logga in på Reddit den 1a april (kl.15 svensk tid) och klicka på en widgetikon som består av bokstaven “P” som kommer att dyka upp då. Ikonen kommer att vara placerad uppe till höger när du är inne på huvudflödet (Home), samt ska även gå att hitta i listan över communities som kan öppnas uppe till vänster i appen. Du kan även välja att bara titta på, då behöver du inte logga in.

Läs mer på The Verge

  • Design
  • Sociala medier
  • Spel