Om Stage3

Stage 3 är en satsning från 3, där 3 i samarbete med ett antal artister per år skapar innehåll och nya musikupplevelser – live och digitalt. På stage3.se får vi möjlighet att dels genom sociala medier, dels genom livespelningar, få följa Måns Zelmerlöv och Sabina Ddumba – och i oktober avslöjas nästa artist inom projektet. 3 släpper nu musiken fri för alla sina kunder så att du, oavsett vilket abonnemang du har, kan streama gratis musik utan att det påverkar din datamängd.

Bakgrund

Under början av sommaren 2015 fick Bazooka frågan från Passion Lab om vi var intresserade av att vara med och bygga en kampanjsite åt 3 – stage3.se. Tanken var att skapa en inspirerande och innehållsrik webbplats vars syfte är att förmedla ett budskapet om fri musik till alla, på ett snyggt, stilrent och inbjudande sätt. Stage3 skulle bli en mobil musikscen där besökaren kan hitta videos, ljud, bilder och annat exklusivt material – samlat på ett och samma ställe.

Lösning

Design

Målet med designen av webbplatsen var att på ett levande och intresseväckande sätt skapa en samlingsplats för allt som händer inom Stage3. Här ska du som besökare alltid få de senaste uppdateringarna samtidigt som du enkelt ska kunna ta del av vad som är på gång härnäst. Vi jobbade mycket med inbjudande ytor och kort, där innehållet fick skapa själva webbplatsen. Det kontinuerligt uppdaterade flödet från olika sociala medier gör sajten underhållande och föränderlig, samtidigt som det skapar en riktigt stor och häftig innehållsmängd.

Utveckling

Bazooka har arbetat med både back- och frontend-utveckling av stage3.se. Eftersom WordPress är ett mycket flexibelt CMS med stort fokus på användarvänlighet, samtidigt som det var viktigt för oss att välja ett administrationsflöde som enkelt går att hantera av den redaktör som arbetar med sajten, föll valet på just WordPress. Vi har även tagit stor hänsyn till att det är många besökare som kommer till sajten via mobilen, varför innehåll och design är anpassad och framtagen därefter – allt för att skapa en så positiv användarupplevelse som möjligt.

Vill du veta mer?

Maila oss: sales@bazooka.se Ring oss: 08 - 31 70 00