Om uppdraget

Profoto hade en vision om att ta mobil-fotografering till nya nivåer. Målet var att ge användarna möjlighet att ta professionella bilder med kameran på sina smartphones. För att göra det utvecklades en app som kopplar Profotos ljuskällor till smartphonen och där användaren med lätthet kan ta fantastiska bilder med ett klick. Designen andas Profoto och är som en förlängning av Profotos produkter.

Bazooka har tagit fram designen för appen tillsammans med Profoto. Den har fått samma karaktäristiska och stilfulla design som Profotos hemsida, som Bazooka också designat, och som 2018 blev belönad med guld i Svenska Designpriset i kategorin Digitalt – e-handel.

Profoto är en världsledande tillverkare av proffsblixtar och är ett globalt företag med huvudkontor i Sundbyberg. Företaget grundades i Stockholm 1968 av fotografen och ingenjören Eckhard Heine och fotoutrustningsåterförsäljaren Conny Dufgran. Profoto är känt för sina funktionella och kvalitetsstarka blixtar och ljusformare som idag används av de bästa fotograferna i branschen.

Ladda ner Profoto Camera