– I projektet med att ta fram en ny hemsida för Lennart Nilsson Photgraphy har Bazooka varit mycket lyhörda och kundorienterade. De har tagit fram en webbplats som helt motsvarade våra förväntningar och mer därtill.

/Anne Fjellström, Managing Director, Lennart Nilsson Photography

Om Lennart Nilsson Photography

Lennart Nilsson, född 1922 i Strängnäs, är en vår tids största fotografer. Lennart är känd för sin banbrytande titthålsfotografi inom medicin, men också för en otrolig bredd i sitt arbete – bilder som föreställer allt ifrån isbjörnsjakt till vår kropps innersta beståndsdelar finns att beskåda. Lennart Nilsson Photography har som mål att sprida Lennart Nilssons livsverk och samtidigt ge människor en större förståelse för det som ligger dem nära i livet.

Bakgrund

Våren 2015 fick Bazooka i uppdrag att ta fram Lennart Nilsson Photographys nya webbplats. Lennarts portfolio är en mycket mäktig och sällan skådad sådan, varför det givetvis också behövs en webbsida som kan visa upp detta ofantliga arbete på ett representativt och värdigt sätt. Tanken var att på den nya webbplatsen lyfta och visa upp Lennarts arbete på en plats där bild och text, film och berättelser, kunde samsas.

Lösning

Design

Lennart Nilsson har under sitt långa yrkesverksamma liv samlat på sig otroligt många berättelser och historier bakom varje uppdrag och varje bild. För oss blev det därför mycket viktigt att på ett levande och intresseväckande sätt skapa en plats där besökaren kan ta del av allt detta på ett lättförståeligt men också inspirerande sätt. Vi jobbade med stora bildytor och pratade mycket om att fånga och lyfta känslan i bilderna – sajten skulle bli en plats där det visuella fick dominera och den stora innehållsmängden lyftas fram på ett tidlöst och avskalat vis.

Utveckling

En stor utmaning under utvecklandet av lennartnilsson.com var att på ett stilrent och snyggt sätt bygga en levande och föränderlig sida, där känslan av att du som besökare alltid möts av något nytt – samtidigt som det skulle vara lätt att administrera och arbeta med systemet. Valet föll därför på plattformen WordPress – ett CMS som ger oss möjlighet att presentera innehållet på flera olika sätt, likval som det är redaktörsvänligt och skapar stor valfrihet med många möjligheter for redaktören.