Om Junibacken –  ett modigt barnkulturhus

På Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva fantastiska saker tillsammans. En kulturupplevelse i Astrid Lindgrens anda som ger alla åldrar möjlighet att uppleva hennes – och även andra författares – berättelser genom utställningar, teater, konst och musik. Junibacken är beläget på Djurgården i Stockholm.

Uppdrag

Junibacken kom med utmaningen att ta fram en helt ny webbplats på 8 veckor. Den tidigare lösningen ansågs föråldrad och kunde inte representera verksamheten på ett rättvist sätt. Utifrån en uppdaterad grafisk profil (Tack Dolores!) så togs ett helt nytt koncept fram som skulle modernisera alla aspekter inför och under ett besök på Junibacken. Uppdraget innefattade även att ta fram stöd i lösningen för kommande digitalisering av biljetter och årskort.

Koncept och lösning

Genom täta diskussioner och bra samarbete med Junibackens medarbetare togs ett grafiskt och funktionellt koncept fram för den nya lösningen. Designen, struktur och tonalitet skulle hjälpa besökare att hitta både inspiration, känsla och information inför ett kommande besök på Junibacken och kunna ta del av hela det utbud som man som besökare möter på plats. Då stor redaktionell kunskap redan fanns valdes samma tekniska plattform men där struktur, funktionalitet och redaktionella möjligheter fick en rejäl skopa kärlek. Webbplatsen lanserades efter intensiv utveckling parallellt med ett gemensamt innehållsarbete på fyra språk.

Webbplatsen lanserades under sportlovet 2020, vi hoppas få utvärdera och följa upp lösningen i en icke-Corona-värld. Bazooka <3 Junibacken!