Om IGNIS

IGNIS är en av Sveriges äldsta begravningsbyråer och har drygt 20 kontor utspridda över hela Storstockholm som arrangerar begravningar utifrån olika trosuppfattningar. IGNIS har alla begravningens delar i egen regi; alltifrån begravningsrådgivning, transporter, begravningsblommor och dekorationer, borgerliga officianter och juridiska tjänster.

IGNIS Begravningsbyråer ägs av Stiftelsen IGNIS som drivs utifrån ett ideellt syfte med fokus att verka för goda begravningsseder och ett värdigt omhändertagande av avlidna. Stiftelsen IGNIS har sitt ursprung i Stockholms Eldbegängelseförening som startade sin verksamhet 1882.

Vårt uppdrag

Bazookas uppdrag för IGNIS påbörjades i början av 2020. Vårt initiala uppdrag var att ta fram en modern, användarvänlig och funktionell webbplats för IGNIS Begravningsbyråer som är lätt att underhålla, men även att uppdatera och digitalisera en föråldrad grafisk profil. Under uppdragets gång utökades samarbetat med att skapa en integrerad e-handel för IGNIS Blommor.

Utmaningen var att strukturera olika typer av information och göra webbplatsen lättillgänglig för besökare. Det ska vara enkelt att hitta det som eftersöks och att snabbt kunna ta kontakt på det sätt som önskas; boka en tid, ringa, chatta, eller läsa sig till mer information.

Målet var att styra webbplatsbesökare att ta kontakt på annat sätt än per telefon, utan att ta bort den möjligheten. Målet för IGNIS Blommor handlade om att skapa en väl fungerande e-handel där besökare kan beställa blommor till begravning med några klick.

IGNIS efterfrågade ett väl beprövat och lätthanterligt CMS för att förenkla redaktörsarbetet.

Projektets omfattning

Interaktionsdesign och UX, art direction och uppdaterad,digital, grafisk profil med nya färger samt utveckling av ny webbplats för ignis.se och en integrerad e-handel för IGNIS Blommor.

Integrationer mot Eulogica, ett begravningsadministrativt system som används bland begravningsentreprenörer.
Fortfarande pågår arbetet med vidare integrationer och automatisering mot Eulogica som väntas bli klart under sommaren 2021.