Om Historiska Museet

Historiska museet är historiernas museum. Det rymmer skatter. Av föremål, men framförallt av 1000-tals fascinerande berättelser. Här kan minsta bronsfigur berätta om maktspel, kärlek, myter, katastrofer och mirakel. Upplev Sveriges historia och se världens största vikingautställning! På Historiska museet finns historia som spänner över tusentals år, från vår äldsta forntid över vikingatid och medeltid fram till i dag.

Uppdrag

Hösten 2014 fick Bazooka i uppdrag att ta fram Historiska Museets nya webbplats. Under våren hade myndigheten arbetat internt med beslutsunderlag, behovsanalys, systemspecifikation och utvärdering av publiceringssystem. Utvärderingen har lett fram till valet av WordPress som publiceringssystem.
Bazooka arbetade med koncept och idé, interaktionsdesign, grafisk design och utveckling. Resultatet blev en modern webbplats som fungerar som en förlängning av museet och förmedlar en mer levande upplevelse än tidigare. Den blev också belönad med ett silver i Stora Designpriset 2016 i kategorin ”Information digital”. Ett stolt ögonblick för projektgruppen och kollegorna här på Fiskargatan.