Om Fotbollsföräldrar

Som sponsor till landslaget driver SJ Fotbollsföräldrar tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet. Syftet är att bidra med långsiktighet till svensk fotboll genom att utbilda, hylla och inspirera alla de eldsjälar som tränar, leder och tvättar tröjor inom barn- och ungdomsfotbollen. Detta görs genom inspiration i form av föreläsningar, intervjuer och spännande reportage. I slutet av året hyllas elva Fotbollsföräldrar i samband med den stora Fotbollsgalan.

Bakgrund

I slutet av 2014 fick Bazooka förfrågan från Passion Lab om vi var intresserade av att vara med och bygga Fotbollföräldrars nya webbplats. Målet var att göra en härligt inspirerande webbplats som skulle kännas inbjudande för besökaren och även lyckas få hen att återkomma om och om igen. Den skulle användas för att få inspiration men även informera om SJ och Svenska Fotbollsförbundet som tillsammans driver Fotbollsföräldrar.

Lösning

Design

Målet med designen av den nya webbplatsen var att inspirera och förmedla glädje till besökarna mer genom en levande sajt. Mycket av innehållet skulle vara i form av bilder tagna ur det verkliga livet som fotbollsförälder samt även filmmaterial. Vi ville också få besökarna att bli mer aktiva genom fler nominerade fotbollsföräldrar samt mer interaktion via de sociala kanalerna Facebook och Instagram.

Utveckling

Valet av plattform blev WordPress eftersom det är ett modernt och flexibelt CMS med fokus på användarvänlighet och webstandarder. Vi ville hitta ett administratörsflöde som skulle vara enkelt att hantera för redaktörerna som skulle arbeta med sajten. Många besökare använder andra enheter än datorn vilket gjorde att vi valde att bygga lösningen utefter tänket mobile first. Detta medförde även att vi skalade innehållet, som i sin tur påverkade användarupplevelsen positivt.

Vill du veta mer?

Maila oss: sales@bazooka.se Ring oss: 08 - 31 70 00