Minimera ditt Instagramberoende med ”Take a break”-funktionen

instagram funktion för mobilen

I början på nästa år kommer Instagram att lansera sin ”Take a break”-funktion globalt. Den nya funktionen började testas redan förra månaden och lanseras i USA, England, Irland, Kanada, Nya Zeeland och Australien idag. Funktionen låter dig slå på notifikationer som uppmanar dig att stänga ned appen efter att du skrollat i den i 10, 20 eller 30 minuter. Funktionen är frivillig, men när du får tillgång till den ska du få en uppmaning om att slå på den.

Utöver ”Take a break”-funktionen ska Instagram också lansera funktionalitet som tillåter användare att mass-radera inlägg, likes och kommentarer. I mars kommer även föräldrakontroll till appen, vilket kommer att ge föräldrar möjlighet att sätta tidsbegränsningar på hur mycket deras barn får använda Instagram, se hur mycket tid de tillbringar i appen och få notifikationer om deras barn anmäler någon.

Adam Mosseri, som är Head of Instagram, säger att de här funktionerna varit på gång en längre tid. Det går dock inte att undgå att undra om de åtminstone påskyndats en aning av de avslöjanden som visselblåsaren Frances Haugen nyligen gjorde om företaget, som vi tidigare skrivit om.

Via The Verge

  • Sociala medier