Meta lanserar en butik med märkeskläder för avatarer

Avatarer med märkeskläder
Photo by Meta

Meta lanserar nu en onlinebutik där användare på Facebook, Instagram och Messenger kan köpa digitala kläder till sina avatarer. Några av de första märkena man kommer att kunna köpa i butiken är Prada, Balenciaga och Thom Browne, och i ett inlägg på Facebook skriver Metas VD Mark Zuckerberg att fler varumärken snart kommer att läggas till.

”Digitala varor kommer att vara ett viktigt sätt att uttrycka dig i metaversen och en stor drivkraft för den kreativa ekonomin”, säger han.

Allt fler modehus samarbetar med teknikföretag för att skapa digitala märkesplagg. Förra året introducerade Fortnite ett Balenciaga-skin så att spelarna kunde köpa kläder till sina karaktärer i spelet. I Roblox kan spelare besöka Gucci Town som har en trädgård med varumärkets logotyp och en virtuell butik och i Pokemon Go finns kläder med märken såsom The Northface, Longchamp, Uniqlo och Samsung.

Meta säger att butiken kommer att lanseras snart även om informationen om hur användarna kommer åt butiken inte har varit tillgänglig. Men man kan ju bara hoppas att de digitala kläderna inte kommer att kosta lika mycket som de äkta.

Läs mer här