Instagram Stories får ny like-funktion

instagarm story filmas in med mobil
Bild: Linus Mimietz - Unsplash

Instagram lanserar en ny funktion som de kallar Private Story Likes. Funktionen låter dig gilla någon annans story utan att skicka dem ett DM (direktmeddelande). Tidigare fungerade det så att alla de svar man skickade till någons story hamnade i deras DM-inkorg, oavsett om det var en emoji eller ett meddelande. Med den här nya funktionen kan man reagera på en story utan att användarens DM’s fylls upp.

Knappen för funktionen kommer att dyka upp som en hjärtikon och ligga mellan meddelanderutan och det lilla pappersflygplanet. Om man trycker på knappen kommer en like att skickas till författaren av storyn och synas i listan över personer som tittat på den, alltså inte under DM’s.

Man kommer däremot inte att se en siffra på antalet likes man har fått för en story vilken skiljer sig från vanliga flödet. Instagram spenderade mer än två år på att testa att gömma like-räknaren i vanliga flödet innan de till slut bestämde sig för att ha kvar den som standard, även om användaren kan välja att dölja den i sina inlägg.

Även om man inte kommer att kunna se antalet likes per story så går det att gå in på listan under personer som tittat på den och se vem som lämnat en like. ”Tanken är att se till att människor ska kunna uttrycka mer stöd för varandra men också att rensa upp lite bland DM’s” säger Adam Mosseri, Instagrams VD. 

Läs mer här

  • Sociala medier