Instagram försöker få dig att öka tiden du tillbringar i appen

instagram bilder i instagram feed på mobilen
Bild: Unsplash / Gabrielle Henderson

Instagram lanserade funktionen ”Daily time limit” 2018. Den tillåter användare att sätta en begränsning på hur mycket tid de vill tillbringa i appen varje dag. I dina inställningar har du kunnat ställa in att du ska påminnas om att stänga ned appen när du använt den i så lite som fem minuter.

Nu har det plötsligt kommit en ändring i funktionen som verkar ha som syfte att få användare att spendera mer tid i appen. Användare har börjat få notiser om att uppdatera sina inställningar för att sätta en ny tidsbegränsning – och nu är 30 minuter den lägsta tiden som kan ställas in.

Uppdateringarna till funktionen kommer dessutom bara månader efter att Instagram lanserade en extra funktion som kallas för “Take a Break”. Den tillåter användare att slå på påminnelser om att stänga appen när de använt den kontinuerligt under dagen. Instagram säger att de vill ge användarna makten att göra medvetna val om hur mycket tid de tillbringar i appen. De senaste ändringarna i “Daily time limit”-funktionen antyder dock till motsatsen, Instagram verkar snarare försöka smyga in funktionalitet för att få användare att tillbringa mer tid i appen.

Via The Verge

  • Appar
  • Integritet
  • Sociala medier