Ditt år med Duolingo

Duolingo maskot

Liknande de populära års-sammanfattningarna som Spotify gör kan du som använt språk-appen Duolingo i år få en liten återblick av ditt lärande under det senaste året. Alla som genomfört minst 10 lektioner i appen under året får en personifierad sammanfattning av sin inlärningsstil, hur många kurser de gått samt hur många timmar de tillbringat i appen.

Duolingo har också släppt en rapport där de bland annat berättar att spanska, engelska, franska, japanska och tyska ligger som topp fem över mest populära språk som folk lärt sig i appen under 2021. Även koreanska ökar i popularitet. Rapporten är delvis baserad på enkätundersökningar gjorda med Duolingo-användare där 29 procent säger att TikTok-videos på annat språk är det som inspirerat dem att vilja lära sig ett nytt språk. Bland Gen Z var det ännu fler, 40 procent, som motiverats av TikTok till att lära sig ett nytt språk.

Även TV-serier har inspirerat – 37 procent påbörjade spanskalektioner efter att ha sett Money Heist, 28 procent började lära sig Koreanska efter att ha sett Squid Game och 20 procent valde att lära sig Franska efter att ha sett Emily in Paris.

Via The Verge

  • Sociala medier