ChatGPT är nu med app. Och du kan prata med den.

Man pratar i mobiltelefon
Photo by Soundtrap on Unsplash

ChatGPT-appen lanserades i USA i veckan och ger användare möjlighet att kommunicera med OpenAIs intelligenta språkmodell på ett enkelt sätt. Appen, som är gratis, finns tillgänglig för iPhones och iPads (en Android-version kommer senare). Den synkroniseras med din chatt-historik och ger dig möjlighet att interagera med modellen genom att prata med den.

Än så länge är dock upplevelsen relativt grundläggande, så förvänta dig inte att få samma respons som du skulle få från röstassistenter som Siri eller Alexa.

När du laddar ner appen finns det några viktiga aspekter att tänka på. För det första bör du vara medveten om att det finns flera appar som använder namnet ”ChatGPT” i App Store. Den officiella appen kan identifieras genom sin ikon som är en svartvit version av OpenAIs logotyp och den saknar etiketten ”In-App Purchases” i appbeskrivningen.

Om oroar dig för integritet och hur dina chattar behandlas, finns det möjlighet att inaktivera ”chathistorik och modellträning” manuellt. Standardinställningen innebär att chattarna sparas i 30 dagar innan de permanent raderas, men du kan ändra detta på ChatGPT-webbplatsen.

Det är dock viktigt att notera att denna möjlighet inte finns tillgänglig inuti själva appen, vilket kan vara förvirrande för de som bara använder appen och inte är medvetna om detta.

Utrullningen sker i första hand i USA men kommer enligt OpenAI att ske i flera länder under de kommande veckorna.

Via The Washington Post