Accelerator

Visuell identitet för Stockholms universitets nya konsthall

Kund – Accelerator, Stockholms Universitet
 • Kommunikation
 • Visuell identitet
2021

Priser & Utmärkelser

 • trekanter
  Svenska designpriset – Nominerad i kategori Digital identitet

Accelerator är konsthallen där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts. Verksamheten är en del av Stockholms universitet med uppdrag att aktivt samverka med samhället. Bazooka och Accelerator har samarbetat sedan våren 2017. Från det att Bazooka tog fram grunden för den visuella identitet har vi tillsammans genom ett nära samarbete, fortsatt utveckla och definiera Accelerators visuella uttryck utifrån konsthallens verksamhet och kärna.

Form och uttryck

Den visuella identiteten har inspirerats av Accelerator (namnets) koppling till hastighet och förändring, konsthallens byggnad och utformning samt platsens historia. Från projektets start har den visuella identiteten setts som ett levande verktyg, som utvecklats och förändrats med konsthallen.

Typografi och layout

Det typografiska konceptet utgår från namnets koppling till hastighet och förändring. Konst och forskning representeras av ett layoutsystem inspirerat av byggnadens utformning. Utifrån fasadens tegelstensvägg väcktes idén om typografins oregelbundna layout och de boxar som är en del av identitetens designsystem.

”Bazookas identitet för Accelerator var avgörande för hur väl vi lyckades med lanseringen av den nya konsthallen. Identiteten uttrycker en stark personlighet och samtidsnärvaro, och utgör därmed en nyckelkomponent i genomförandet av Accelerators kommunikationsstrategi och fortsatta etablering.”

Tove Nilson, Head of Communications and Development

Vårt uppdrag

Bazookas uppdrag har varit att skapa en visuell identitet för Accelerator som etablerar Accelerator som nytt varumärke inom konstvärlden samt positionerar konsthallen bland andra aktörer. Utöver identitetsarbetet har bazooka formgett och utvecklat Accelerators webbplats samt applicerat identiteten på en mängd olika kommunikationsenheter (digitalt och print).

Webbplats

Vad vi gjort i projektet

Visuell identitet, Webbplats (Koncept, design, interaktionsdesign och teknisk utveckling), formgivning och produktion av kommunikationsmaterial (digitalt och print) t.ex. visitkort, annonser, affischer, presskit, inbjudningar, banners, filmer till sociala medier m.m.

  Kontakta oss!

  Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt!


  Genom att klicka på Skicka godkänner du vår integritetspolicy