Apple konkurrerar med Klarna

Apple logga

Apple har nyligen lanserat sin senaste betaltjänst, “Apple Pay Later”, i USA.
Det nya systemet låter användare dela upp sina köp på fyra betalningar utan ränta eller avgifter över en sexveckorsperiod. Detta hotar att störa fintech-sektorn, som domineras av företag som Affirm Holdings och svenska betalningsföretaget Klarna.

Apple Pay Later kommer att vara tillgängligt för utvalda användare till en början, med planer på att utöka tjänsten fullt ut de kommande månaderna. Användare kan få lån på mellan 50 och 1000 dollar för online- och app-köp på iPhones och iPads hos återförsäljare som accepterar Apple Pay.

Med mer än 85% av amerikanska återförsäljare som accepterar Apple Pay, har företaget en stark ställning på marknaden. Danni Hewson, chef för finansiell analys på AJ Bell, tror att Apple Pay Later kommer att utmana och ta marknadsandelar från andra spelare i branschen.

Fintech-företag har ökat i popularitet under de senaste åren, särskilt under pandemin när fler människor handlade online. Apple Pay Later kommer att konkurrera med befintliga betaltjänster som PayPal och Affirm. Trots detta är det oklart hur Apple Pay Later kommer att påverka marknaden i ljuset av den nuvarande inflationen och höjda räntorna.

Via: Reuters

  • Teknik