Förra veckan skapade amerikanska Walmart rubriker genom att lansera sin första komersiella drönarleveranstjänst. Inom en 8 mils radie från Arkansas kan en utvald grupp av mottagare få hem fallskärmsladdade paket via ett miniflygplan.

Nu utökas dessa drönarleveranser ytterligare. Kunder som bor i Arkansas kan nu beställa hem mindre föremål som t.ex. mat och babyprodukter tack vare ett samarbete med DroneUp. Även om detta låter väldigt spännande är det fortfarande små steg framåt. DroneUp’s traditionella quadcopters levererar än så länge bara inom en mils radie från en Walmart-butik. De sänker dock ner sina paket med kablar istället för med fallskärmar.

Walmart verkar ändå ha ett stort urval av varor som de levererar. Varje vara har en vikt och webbplatsen låter dig bara checka ut varor med en totalt vikt på 1,8 kg (4 pounds) för en leveranskostnad på ca 100 kr (10 USD). DroneUp säger att kunder kan få sina beställningar så snabbt som på 30 minuter.

Här är en video från DroneUp om hur leveranserna kan se ut