TikTok vill göra det enklare för content-skapare att kunna tjäna pengar på deras plattform. De testar därför en ny tjänst, en s.k. ”Tip jar”, eller dricksburk.

Den nya tjänsten lanseras som ett begränsat test. För att få tillgång till tjänsten behöver du ha minst 100 000 följare, ha ett ”gott anseende”, följa plattformens riktlinjer och godkänna kraven för dricks.

Det kanske mest förvånande med den nya tjänsten är att all dricks går direkt till kreatörerna, TikTok tar för närvarande inte någon provision på intäkterna.

De användare som uppfyller kraven för att få använda den nya tjänsten kommer att kunna ha en ”dricks”-knapp på sin profil som deras följare kan klicka på för att skicka pengar till dem. Utöver dricks kan användare också skicka virtuella gåvor till kreatörer när de gör live streaming, dessa gåvor kan kreatörerna sedan lösa in mot pengar.

Via Gizmodo