Apple är på väg att släppa en ny funktion som tillåter iOS-användare att lägga till en anhörig  som ska kunna logga in och få tillgång till den data som lagrats på personens Apple-enheter och iCloud vid eventuellt dödsfall.

Den nya funktionen kallas “Legacy Contact” och är en del av det som Apple kallar “Digital Legacy”. Detta offentliggjordes på Apples utvecklarkonferens tidigare under året.

För den som vill ha tillgång till “Legacy Contact” redan nu så finns den i betalversionen av iOS 15.2. Tanken är också att tjänsten ska släppas för macOS framöver. När dessa är tänkt att släpps i gratisversion för alla användare verkar dock inte vara helt spikat ännu.

Både Google och Facebook erbjuder redan likande tjänster idag. Där väljer användaren att “testamentera” sin data till en anhörig vid ett eventuellt dödsfall.

Tack till Feber.se för tipset. Läs mer om projektet på macrumors.com