Skönhetsföretaget Lush kommer att lämna Facebook, Instagram, Snapchat och Tiktok på de 48 marknader där de verkar. I stället planerar företaget att utöka sin närvaro på Youtube, använda Twitter för kundservice, nyhetsbrev för kampanjer och Pinterest för inspirerande innehåll. Offline kommer Lush att investera i fler fysiska evenemang och kanske till och med i postkataloger.

Lush menar beslutet är taget utifrån den negativa inverkan som algoritmer har på användarnas mentala hälsa – en fråga som är särskilt relevant för Lushs kärndemografi av unga kvinnor. ”Sociala medier är inte designade för att ta hand om människors hälsa, men våra produkter är det”, förklarar Lush digitala chef Jack Constantine. ”Det är kontraintuitivt för oss att använda plattformar som gör dig spänd och orolig.”

Via Vogue business.