För tre år sedan släppte Google appen Arts & Culture som kunde hitta dubbelgångare av människor i historiska konstverk. För oss djurälskare är det nu äntligen husdjurens tur.

Google kallar det Pet Portraits och det ingår i Arts & Culture-appen. Funktionen är enkel och funkar precis som med människor. Du tar helt enkelt ett porträttfoto av din hund, katt, häst, fågel, fisk, kanin eller reptil och låter sedan Googles AI leta bland tiotusentals konstverk med liknande djur. Ditt husdjur kan matchas med forntida egyptiska figurer, mexikansk gatukonst, kinesiska akvareller och mycket mer. När systemet har hittat en djurdubbelgångare kan du läsa mer om konstverket och dess skapare.

Jag testade på min hund Zoe och hittade hennes dubbelgångare i en tavla från 1500-talet i knät på kompositören och sångaren Baldassare Donato.

Läs mer här