Tidigare i år började El Salvador använda bitcoin som betalmedel vilket inneburit en hel del inhemska protester. I lördags berättade El Salvadors president Nayib Bukele att landet även planerar att bygga en ”Bitcoin-stad” som initialt ska finansieras med bitcoin-obligationer. Staden ska få energi från en närliggande vulkan och boende i staden ska inte betala skatt bortsett från moms.

”Investera här och tjäna så mycket pengar du vill. Det här är en ekologisk fungerande stad som får sin energi från en vulkan” sa presidenten, klädd i bakochfram-vänd baseballkeps,  i ett uttalande från semesterorten Mizata. Bukele sa även att staden kommer vara rund och se ut som en bitcoin-symbol från luften.

Finansieringen av projektet ska ske genom att hälften av momsen investeras i bitcoinobligationer för att bygga staden och den andra halvan ska användas för stadens servicefunktioner som exempelvis sophantering.

Tack feber.se för tipset. En längre artikel finns även på reuters.com.