Under Halloweenhelgen låg den populära gamingplattformen Roblox nere, i tre dagar. Det är ett ovanligt långt avbrott för ett så stort techföretag.

Anledningen till avbrottet säger företaget berodde på ”interna systemproblem”. Ett av kärnsystemen i Roblox infrastruktur ska ha blivit överbelastat till följd av en bugg i backend-kommunikationen. Därmed slocknade flera av Roblox tjänster och gamingplattformen låg nere.

Att det tog tre dagar för företaget att återställa plattformen ska ha berott på att det helt enkelt tog längre än väntat för dem att hitta buggen som låg till grund för problemen.

Som alltid cirkulerade rykten om vad avbrottet egentligen berodde på. Många ville tro att det var ett samarbete mellan Roblox och restaurangkedjan Chipotle som var grunden till blackouten. Under Halloweenhelgen skulle Chipotle nämligen ge bort gratis burritos till Roblox-spelare till ett värde av 1 miljon amerikanska dollar. Rykten spreds om att trycket på gratisburritos skulle vara det som gjorde att plattformen crashade. Roblox förnekade dock att avbrottet skulle ha något med ett samarbete att göra.

Via TechCrunch