Facebook lanserade i juni sina Live Audio-rum men då endast i USA. Nu utökas denna funktion till en global publik så att även offentliga personer, kreatörer samt Facebook-grupper kommer ha möjligheten att starta Live Audio-rum med direktsänt ljud.

När Live Audio lanserades gick det endast att skapa rum i Facebook’s iOS-app men man har nu även lagt till möjligheten att skapa rum i Android-appen. Man kommer nu även att kunna lyssna via datorn men du behöver fortfarande en telefon med appen för att kunna skapa ett rum. I Facebook-grupperna kan administratören välja om ett Live Audio-rum ska vara privat eller offentligt.

Facebook har även lanserat sin Soundbites-ljudfunktion för fler användare i USA. Facebooks VD Mark Zuckerberg beskriver Soundbites som Instagrams Reels, men bara för ljud. Soundbites lever i användarnas nyhetsflöden; användare spelar in ett ljud – en anekdot, ett skämt, ett ögonblick av inspiration – i ett separat verktyg inom Facebook.

Facebook säger att produkten fortfarande är i ett tidigt utvecklingsstadium, men har hittills varit populär bland användarna. Funktionen kommer att vara tillgängligt för fler användare under de kommande veckorna.

Läs mer här.