Under ett par månader nu under hösten har vi fin förstärkning i UX-/Designteamet på Bazooka. Vi säger hej och välkommen till UX- och tjänstedesignern Zara som ska göra sin LIA-praktik hos oss de kommande veckorna!

Berätta, vem är du?

Mitt namn är Zara och jag är något av en hybrid person skulle man kunna säga. Jag har förstått att jag består av en stor bit kreativitet men går samtidigt igång på analys och resultat vilket alltid ger mig inspiration till att nå längre. Jag har en stark tro på att allt är möjligt och de som känner mig brukar säga att jag är positiv, engagerad, noggrann och pålitlig.

Vad hoppas du få göra under din praktik på Bazooka?

På Bazooka hoppas jag på att få bidra med något av mina rykande färska kunskaper i UX och tjänstedesign till projekt som är på gång. Jag tycker att Tjänstedesign-området är otroligt spännande eftersom man tar ett helhetsgrepp med att lösa rätt problem för kunden med dess affärsmål utifrån insikter om användarnas drivkrafter, utmaningar och behov.

Vad har du gjort tidigare?

Jag är en visuell designer i grunden och har tidigare arbetat med grafisk produktion och marknadsföring. Jag har också arbetat några år i startup-miljö men sedan förra året studerar jag parallellt både UX design och Digital Kommunikation i Sociala Medier.

Vad gör du när du inte pluggar eller jobbar?

Fritiden spenderas mycket med min 5-årige son, vi är nog båda lika energifulla och nyfikna så det är alltid något spännande på gång. Utöver det blir det träning i olika varianter, allt beroende på säsong. Det blir mycket löpträning eftersom det är en väldigt effektiv och avstressande träningsform. För att kompensera för denna hälsosamma livsstil blir det en del serietittande i sträck med en burk proteinglass i högsta hugg.

Har du någon hobby eller något partytrick du vill berätta om?

Sedan i somras har sporten ”inlines freestyle” blivit min nya hobby, det finns ingen ände på alla roliga trix från TikTok eller Instagram Reels som man bara måste lära sig. Jag är också ett stort fan av naturupplevelser i alla former, man får aldrig nog av dem. Den som har flest selfies från fina platser när det är slut vinner, har jag snappat upp någonstans.