Google har under en period testat mörkt tema på deras söksida på desktop. Testet har skett på en begränsad grupp användare men nu öppnar man upp funktionen för alla.

Det nya utseendet verkar rullas ut i steg och det är inte säkert att du kan aktivera det redan nu. När jag testar på två olika Google-konton så har det ena av dem fått mörkt tema medan det andra kontot får vänta lite till.

Du aktiverar mörkt tema genom att gå in i inställningar, klicka på utseende och sedan kryssa i ”mörkt tema” och spara. Du kan även göra inställningen efter att du genomfört en sökning. Då klickar du på det lilla kugghjulet och i den utfällda menyn väljer du ”mörkt tema: på”.

Nu slipper du anstränga ögonen i onödan och kan även passa på att göra en god gärning för miljön, eftersom mörkt läge hjälper till att minska strömförbrukningen (om du använder en OLED-skärm).

Via TNW