I år blir den kända ökenfestivalen Burning Man helt virtuell på grund av pandemin. Normalt äger den rum i Nevada-öknen. Även förra årets festival fick göras digital då den gick av stapeln precis när pandemin bröt ut. Trots det digitala formatet deltog omkring en halv miljon personer förra året, vilket är fem gånger mer än den publik som deltog IRL på Burning Man 2019.

I år satsar arrangörerna helt på det virtuella. Festivalen kommer att vara gratis och festivalsugna kan delta genom VR-headsets. Traditionsenligt så kommer en enorm trästaty (”The Burning Man”) att brännas, vilket sker på riktigt i öknen, men livestreamas till deltagarna.

Arrangörerna har tagit till flera knep för att försöka skapa en så verklig upplevelse som möjligt för deltagarna. De har till exempel programmerat en rejäl regnskur för att skapa virtuella förseningar, liknande hur det var på riktigt under festivalen 2013.

Via Futurism