WhatsApp lanserar nu funktionalitet som möjliggör för bilder och video att visas en gång för mottagaren, för att sedan raderas. Funktionen kallas ”View Once” och har tidigare testats i en betaversion.

Precis som namnet föreslår är ”View Once” alltså en funktion som begränsar en användare till att endast kunna kolla en gång på en bild eller video som skickats till dem. ”View Once”-funktionen kommer att markeras med en ikon i appen, som en indikation till användaren att materialet försvinner efter att de tittat på det.

Fördelarna med en sådan här funktion är att den som skickat bilden eller videon har mer kontroll över materialet och hur länge det sparas hos mottagaren. För mottagarens del är fördelen att media de tar emot inte upptar onödigt utrymme på telefonen. Äntligen slipper du gå igenom och rensa bort hundratals bilder du fått i en gruppchatt.

Från att du tar emot en bild eller video i WhatsApp har du 14 dagar på dig att ta din engångs-titt på dem. Därefter raderas filerna och du förlorar din chans att kika på dem.

Låt dock inte denna nya funktion lura dig till att tro att du är helt säker från att dina bilder och videos delas vidare av den du skickar dem till. Kom ihåg att mottagaren kan ta skärmdumpar eller göra skärminspelningar på materialet. Du får ingen notifikation från WhatsApp om mottagaren tagit en skärmdump eller om de för den delen tar ett foto av sin mobilskärm med en annan kamera.

För att läsa mer om hur ”View Once” fungerar och hur du använder det, kan du läsa mer på WhatsApps hjälpcenter här.

Via The Next Web