Det svenska företaget Aerit har fått tummen upp från Transportstyrelsen att erbjuda hemleveranser med hjälp av drönare. Aerit är ett startup-företag baserat i Stockholm, som ingår i KTH Innovation, The Innovation Growhouse Stockholm och European Institute of Innovation and Technology Urban Mobility Accelerator.

I nyhetsflödet på Aerits hemsida finns den 16 augusti en artikel som berättar att de fått tillstånd från Transportstyrelsen att utföra drönarleveranser i Sverige.

Aerits VD och medgrundare, Alexander Perrien, säger i arikeln att Transportstyrelsens godkännande är en viktig milstolpe för företaget och deras resa mot att bli världsledande inom drönarleveranser.

Perrien menar att drönarleveranser kommer bli en naturlig del av vår vardag. Framförallt kommer de vara en stor bidragande faktor till minskade utsläpp och ett förbättrat flöde av varor och tjänster, oberoende av tid, plats eller individens möjligheter.

Aerits drönarplattform kallas Nimbi och är ett helt autonomt system som kan hämta och leverera upp till 4 kg. Nimbi kräver ingen ytterligare infrastruktur för avsändare eller mottagare.

Det här godkännandet kommer säkerligen trigga igång en uppsjö av aktörer inom samma bransch. Det ska bli spännande att följa utvecklingen!

Via feber.se och suasnews.com