De senaste veckorna har en ny utmaning blivit viral på TikTok. Utmaningen kallas för “Milk Crate Challenge” och går ut på att stapla plastlådor avsedda för mjölkflaskor i en hög höjd på varandra för att sedan försöka gå upp och ned för dem utan att ramla, eller att högen rasar samman. Trenden har lett till att flera personer skadats och behövt uppsöka sjukvård.

Nu har TikTok valt att förbjuda trenden på sin plattform. Söker du på “milkcratechallenge” får du inte upp några sökresultat. Istället syns ett meddelande om att det du sökte på kan vara förknippat med uppförande eller innehåll som strider mot TikToks riktlinjer. Vidare står det att TikToks högsta prioritet är att främja en säker och positiv upplevelse.

Det här är så klart inte den första farliga trenden som förekommit på TikTok. Förhoppningsvis blir TikTok bättre och snabbare på att förbjuda liknande innehåll innan det tar fart och blir viralt.

Via Mashable