Det Kanadensiska företaget Geometric Energy Corporation (GEC) kommer att erbjuda reklamplats i rymden.

Det handlar om en kubformad satellit med en skärm som visar reklamen. Skärmen filmas sedan av en uppriggad kamera och filmen visas upp på YouTube och Twitch. Satelliten, som väger omkring 40 kg, är tänkt att skickas upp tillsammans med en av SpaceX raketer.

Om du vill se ditt företags logotyp i omloppsbana så får du betala med pengar i form av någon kryptovaluta. GEC säger att man även vill att det ska gå att betala med Dogecoin i framtiden.

Exakt vad det kommer att kosta verkar inte vara bestämt än men tanken är att man köper tokens (en slags värdeenhet) för att få pixlar som man sedan kan använda för att designa sin bild. Olika tokens styr pixlarnas egenskaper som exempelvis placering, ljusstyrka, färg och hur länge de visas.

GEC hoppas nog att företag och privatpersoner ska slåss om pixlarna så att det kommer in ordentligt med kapital. Mina tankar går direkt till internetklassikern ”Million dollar homepage” från 2005 där varje pixel såldes för en dollar styck och gjorde ägaren till dollarmiljonär.

Läs mer på businessinsider.com