Den kinesiska regeringen har infört nya begränsningar på hur många timmar som minderåriga (barn under 18 år) får spela onlinespel i veckan. Redan 2019 infördes en regel om max 1,5 timmar speltid per dag för barn under 18 år men nu minskas tiden alltså ytterligare.

De nya reglerna tvingar utvecklare och spelbolag att endast tillåta deras minderåriga spelare att använda deras tjänster mellan kl.20-21 på fredagar och under helger och röda dagar.

Den kinesiska regeringen säger att de nya reglerna är ett svar på ett växande problem med att barn blir beroende av att spela och att de vill skydda deras fysiska och mentala hälsa. Kritiker menar dock att regeringen överdriver och att det är ett hårt slag mot landets spelindustri. Värdet på kinesiska spelaktier gick ned i samband med att regeringen meddelade de nya begränsningarna.

Via Futurism