Det Iranska fängelset Evin ligger i Teheran och är ökänt för sin brutalitet. Amnesty International har rapporterat att det förekommer både tortyr och misshandel av fångar.

Nu har en grupp hackare som kallar sig Adalat Ali (rättvisa för Ali) tagit kontroll över fängelsets övervakningskameror och dokumenterat missförhållandena. Filmerna har sedan publicerats och bekräftats som autentiska av Iranska myndigheter. Hackarna säger sig ha flera gigabyte med filmat material och meddelar att man har för avsikt att komma med flera avslöjanden.

Det är oklart exakt hur fängelset hackades men i övervakningsfilmerna från vaktrummet ser man att Windows 7 används. Det är ett operativsystem som inte längre underhålls av Microsoft, vilket kan innebära säkerhetsbrister.

Sanktionerna mot Iran har inneburit att man har svårare att hålla en hög cybersäkerhet i landets datasystem. Tidigare i år utsattes Iran även för riktade attacker mot landets järnvägssystem.

Via Mashable