ByteDance, företaget bakom den populära appen TikTok, säljer nu den teknologi som ligger till grund för appen.

Bland funktionerna som finns till salu syns algoritmerna bakom deras populära rekommendationsmotor (”ForYouPage”-flödet). Utöver det säljs bland annat teknologin för videoeffekter i realtid, automatiserad översättning av text och tal, och verktyg för dataanalys och -hantering. De som köper tekniken kan skräddarsy den för att den ska lämpa sig till deras egna appar och målgrupper.

Tekniken säljs via en nystartad division inom ByteDance kallad BytePlus. Enligt BytePlus finns redan några köpare, bland annat den amerikanska modeappen Goat, reseföretaget WeGo från Singapore och Chilibeli, en online shopping start up från Indonesien.

ByteDance ”ForYouPage”-teknik har varit en drivande kraft i TikToks framgång. Användare rekommenderas innehåll via bland annat sin metadata och de interaktioner som görs i TikTok (t.ex. vilka videos som gillas, delas eller kommenteras på), samt användarens enhet och platsinställningar. Tekniken ska vara så pass bra att flera användare upplevt att appen uppmärksammat dem på exempelvis deras sexualitet eller medicinska diagnoser (såsom ADHD) innan de själva kommit till insikt om det.

Via Gizmodo