Facebook släpper nu Facebook Bulletin, en plattform där kreatörer kan publicera innehåll i form av nyhetsbrev och podcasts. Facebook har valt att skapa Bulletin på den fristående webbplatsen bulletin.com i stället för att göra det till en del av Facebook.com. Det kommer dock även vara möjligt att ta del av Bulletinartiklar i Facebooks nyhetsflöde.

Viss funktionalitet, som t.ex att kommentera artiklar, sker genom att man loggar in med sitt Facebook-konto på sajten.

Innehållet kommer att vara en kombination av både gratis och avgiftsbelagda artiklar. Betalning sker då givetvis med Facebook Pay. För kreatörerna är det till en början gratis att publicera, men om man börjar får en större grupp följare kommer det att tillkomma en avgift.

Facebooks nya satsning är tänkt att konkurrera med sajter som Substack och Twitters Revue. För att skapa en läsarskara har man rekryterat ett gäng med kända tyckare och till en början är det enbart dessa som kan publicera sitt innehåll på Bulletin. Tanken är dock det ska öppnas upp för alla längre fram.

Via TNW