Tim Berners-Lee, känd för att ha uppfunnit World Wide Web 1989, säljer nu den kod han skrev för att skapa den allra första webbläsaren. Koden kommer att säljas som en NFT, en nonfungible token, alltså en slags kryptografiskt signerad pollett som ger köparen ensam äganderätt till en digital tillgång.

Koden är på 9 000 rader och kommer att auktioneras ut via Sothebys. Enligt auktionsbyrån får köparen av Berners-Lees NFT originalfilerna med den källkod som skapade World Wide Web, signerat Sir Tim. Verket kommer också att bestå av en digital poster med samtliga 9 000 rader kod samt ett brev från Berners-Lee om skapandet av World Wide Web.

Sothebys säger att de vill att så många som möjligt ska kunna delta i budgivningen och att de därför valt att starta budet lågt, på 1 000 amerikanska dollar. Budgivningen kommer att vara öppen från 23 juni till och med 30 juni via Sothebys.com

Via Fast Company