Nu kanske du undrar om vi menar elbilstillverkaren Tesla? Ja, det gör vi.

Redan 2017 började Teslas VD Elon Musk och andra chefer inom företaget diskutera möjligheterna att öppna restauranger. Nu har de lämnat in ansökan om tre nya varumärken inom kategorierna restaurangtjänster, pop-up restauranger och självbetjäningsrestauranger. En Tesla-restaurang kan alltså snart bli verklighet.

Vad har då elbilar med restauranger att göra – är det här bara något nytt påhitt av Elon Musk? Idén handlar om att göra Teslas laddningsstationer till full-service-stationer med närbutiker och restauranger, så att du kan ladda din egen energi under tiden du väntar på att din bil ska laddas.

Elon Musk hintade om ett koncept för restaurangerna på Twitter där han skrev att de ska ha en ”old school drive-in, rullskridskor och rock”. Teslas ansökningar kommer att granskas av en jurist omkring den 27:e augusti så först då vet vi mer om hur det blir med Elon Musks restaurangdrömmar.

Via Tech Crunch