Hittills har det endast varit möjligt att ladda upp bilder till ditt Instagramkonto via mobilappen, men nu ser det ut som att det snart kan bli möjligt även via desktop. Allt fler användare har börjat se en uppladdningsfunktion på sitt konto när de loggar in på Instagram via desktop. Instagram själva har också bekräftat att funktionen är på gång.

Via skärmdumpar postade på Twitter från personer som fått tillgång till funktionen ser det ut som att man kommer att kunna ladda upp flera bilder på en gång, samt redigera och applicera filter på bilderna.

Att Instagram väljer att möjliggöra för användare att ladda upp bilder via desktop är en spegling av hur användandet av Instagram har förändrats genom åren. Instagram var från början en mobile-first app som skulle användas i farten. Idag skapar och redigerar dock användare bilder och videoklipp i program på datorn, för att sedan skicka materialet till sin mobil för att kunna ladda upp det till sin Instagram. Den nya desktop-funktionen är därför väldigt efterlängtad av många kreatörer.

När exakt funktionen kommer att finnas tillgänglig för alla Instagramanvändare är ännu oklart. När jag loggar in på mitt Instagramkonto via desktop ser jag ännu inte funktionen, men vi håller ett öga på det och hoppas få tillgång snart.

Via The Next Web