Som vi tidigare har skrivit om så har en ljud-satsning från Facebook varit på gång och i måndags så lanserades den. Bland annat rullades en ljud-funktion som kallas för ”Live Audio Rooms” ut plus ett nytt verktyg som gör det möjligt för användare att lyssna på podcasts medan de använder appen.

Offentliga personer och utvalda Facebook-grupper kan alltså från och med i måndags skapa Live Audio-rum på iOS. I rummet kan de bjuda alla som följer dem, andra offentliga personer och lyssnare att gå med som talare. Live Audio Room-värdarna kan också välja en ideell eller befintlig insamling för att stödja under sin konversation som lyssnare kan donera till i realtid. Rummen kan rymma upp till 50 talare och en obestämd mängd lyssnare.

Dessutom så lanserar Facebook en ny podcasting-funktion, det går just nu att lyssna på podcasts med Joe Budden och Nicaila Matthews Okome, och under de kommande veckorna kommer fler podcasts att tillkomma. Användare kan lyssna på utvalda poddar på sina Facebook-sidor, och i nyhetsflödet. Poddarna kommer att vara tillgängliga medan användare är inne på Facebook via en minispelare som fortfarande fungerar även om mobilens skärm är avstängd.

Detta är en del i den explosionsartade ljud-trend som har växt under pandemi-året som har gått, och denna Facebook-satsning är i princip en kopia av andra ljud-appar som Clubhouse och Twitter Spaces.

Läs mer på axios.com.