Nästa år kommer Netflix med en ny originalserie om ett av musikindustrins mest framgångsrika start up-historier – Spotify. Netflix beskriver serien som en fiktiv berättelse om Spotifys två grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon.

Serien grundar sig i Jonas Leijonhufvud och Sven Carlssons bok ”Spotify inifrån: så blir man störst i världen” som handlar om Spotifys framgångar och om intrigerna längst vägen och konkurrensen med bland annat Apple.

Edvin Endre och Christian Hillborg kommer att spela rollerna som Daniel Ek respektive Martin Lorentzon. Än så länge finns ingen information om konkurrensen mellan Spotify och Apple kommer att skildras i serien, och huruvida det i så fall kommer att finnas någon Steve Jobs-karaktär.

I samband med skrivandet av boken om Spotify fick Leijonhufvud och Carlsson klarhet i hur Steve Jobs aktivt jobbade för att hindra Spotify från att etablera sig i USA. Med andra ord är det en betydande del av historien som därför sannolikt kommer att skildras i Netflix-serien.

Serien kommer till Netflix under 2022.

Via The Verge