Den schweiziska klocktillverkaren Swatch får dig kanske att minnas en barndom av färgglada plastarmband som satte pricken över i:et på din outfit.

Nu för tiden ser många företag en ökad efterfrågan från konsumenter som vill minska sin plastkonsumtion vilket driver på utvecklingen av alternativa och mer miljövänliga material. Swatch är ett av dessa företag som nu lanserar nya klockor tillverkade av BIOCERAMIC, ett nytt material som består av två tredjedelar keramik och en tredjedel bioplast. Bioplast är plast tillverkad av ricinoilja.

BIOCERAMIC är ett mycket tåligt material som redan används i bland annat endodonti (tandvård) och ortopedi (behandling av frakturer och andra skador i rörelseapparaten).

Armbandsuren i BIG BOLD-kollektionen finns i Swatch klassiska färgglada utföranden. Förutom fyra pastellvarianter finns också fyra modeller med inslag av neon och genomskinliga detaljer. Klockorna i BIG BOLD BIOCERAMIC-kollektionen kostar 194 amerikanska dollar och finns till försäljning i Swatch-butiker och online via swatch.com

Via Design milk